ΤΖΙΑ/ΚΕΑ

Βρίσκεται στο αρχιπέλαγος των Κυκλάδων, λίγο βόρεια της Σαντορίνης και νοτιοανατολικά της Μυκόνου, και αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά και δημοφιλή νησιά της Ελλάδας. Με τα παραδοσιακά λευκά σπίτια, τα στενά δρομάκια, τις ανεμόμυλους και τις υπέροχες αμμουδιές, τζιά είναι ένας προορισμός που προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Το Τζιά είναι το μεγαλύτερο νησί της ομάδας των Κυκλάδων και έχει μια πολυποίκιλη γεωλογία. Οι ακρογιαλιές του νησιού είναι φημισμένες για την ομορφιά τους, με κρυστάλλινα νερά και εκπληκτικά χρώματα που δημιουργούν έναν εκπληκτικό συνδυασμό με το λευκό των κτιρίων.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Τζιά είναι η πανέμορφη Χώρα, η κεντρική πόλη του νησιού. Η Χώρα είναι γνωστή για τον αρχαίο οικισμό της, τα παραδοσιακά σοκάκια της και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, από όπου μπορείτε να απολαύσετε μια εκπληκτική πανοραμική θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος. Η περιοχή περιβάλλεται από τα παλιά τείχη, που προσφέρουν μια αίσθηση μεσαιωνικής γοητείας. Οι στενοί πεζόδρομοι γεμάτοι καταστήματα, τα παραδοσιακά εστιατόρια και τα καφέ δημιουργούν μια ζωντανή ατμόσφαιρα, ενώ οι γραφικές αυλές συμπληρώνουν τον μαγευτικό χαρακτήρα της πόλης.

Εκτός από την Χώρα, η Τζιά διαθέτει και άλλα χωριά και περιοχές που αξίζει να εξερευνήσετε. Το Παναγιάς είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με παραδοσιακά σπίτια και εκκλησίες. Ο Άνω Μεριά, ένα χωριό που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, προσφέρει εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και το γύρω τοπίο. Ο Πύργος της Γαβριήλας είναι ένας παραδοσιακός πύργος που μετατράπηκε σε μουσείο και προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Εκτός από την πανέμορφη αρχιτεκτονική και τα γραφικά χωριά, η Τζιά προσφέρει επίσης υπέροχες παραλίες.